St.Lance Training&Lifestyle
Blog

Blog

                                Bikinibody syndroom!!


Het is weer zover, de zomer komt eraan en je word er van alle kanten op gewezen dan je dan in bikini “moet” en dan ook nog eens aan bepaalde regels moet voldoen, de termen bikinibody, summerbody en killerbody vliegen over je beeldscherm, loeistrakke lijven, mooi egaal gebruind in poses die het geheel compleet maken, al dan niet haalbaar of reëel. Nu wil ik niet zeggen dat ik objectief of niet obsessief ben maar ik merk wel dat het iets met je doet. Ik begin met een grondige inspectie van mijn lichaam, wetend dat dit zomaar mis zou kunnen gaan…misschien een paar kilo eraf, iets meer trainen,  zie ik daar een vetje, te weinig buikspieren,  mijn cupmaat mag best wat groter en gaan mijn billen nou echt hangen….  STOP zegt mijn nuchtere verstand, trek even je “back to reality jeans” aan!  Druk met mezelf in gesprek en twijfel over welke ik zou pakken 26 of 27… ik ga voor de eerste, als deze niet past dan heb ik een uitwijkmogelijkheid of een probleem. Het kreng past, nu hoef ik alleen nog even langs de chirurg voor die cupmaat (of twee) groter en iets aan mijn buik doen. Gelukkig komt mijn gezonde verstand weer boven en die bedenkt geheel terecht dat ik mezelf laat leiden door het “bikinibodysyndroom” en wie doet dat niet? 

Wat is eigenlijk een bikinibody volgens mijn nuchtere verstand, heel simpel, trek een bikini aan en tadaaaa!!! Hebbes een bikinibody.

We weten allemaal dat honger-diëten, crashen en twee weken sportschool je geen supermodel maakt. Dat kost namelijk tijd, goede voeding, training en discipline en dan nog heb je geen garantie dat je een Victoria’s Secret model mag worden. En toch gaan we dat telkens allemaal zodra die klok verzet is weer proberen. En natuurlijk is er niets mis met op je voeding letten en wat meer of specifieker trainen, maar sla niet door en doe het gecontroleerd. 

Vergelijk jij jezelf met de buurvrouw, je zus of je vriendin, die er volgens jou veel beter uitziet in die bikini? Heb je er wel eens aan gedacht dat zij dat over jou denkt?  Waarom zouden ze die bikini niet alleen in maat supermodel maken?  

Jij bepaalt of jij jezelf lekker voelt in een bikini, draag je liever een badpak of misschien liever een luchtig zomerjurkje gewoon doen!  Wees eerlijk als alle stranden vol liggen met supermodellen hebben we niets meer te wensen of te klagen… daar is toch niets aan. 


Maak er een mooie zomer van en blijf lekker jezelf!


Liefs Liek   💜